07 Apr 2016

Incepe prin autodisciplina

Autodisciplina este puterea constanta de a veni cu solutii pentru fiecare problema. Prin munca, rabdare si vointa, indiferent de starea emotionala pe care o ai, poti ajunge sa realizezi lucruri pe care niciodata nu te-ai fi asteptat ca le vei face. Esential este sa faci ceea ce ti-ai propus constant si repetitiv, fara sa te abati de la drumul tau, indiferent de piedicile pe care ti le pui singur, deoarece te-ai obisnuit cu un anume stil de viata.

Instrumentul important al dezvoltarii personale este educatia disciplinata pe care ai dobandit-o de-a lungul timpului prin perseverenta, ceea ce reprezinta in intregime succesul pe care ai reusit sa-l dobandesti, tocmai de accea orice provocare pe care o vei intalni, priveste-o la fel ca si in momentele in care ai avut parte de un succes, fie el cat de mic, ulterior incearca sa imbunatatesti continuu ideile, gandirea, modul in care lucrezi, orice.

Elimina dezordinea, ignoranta, lenea si lipsa de incredere  si vei evolua, neconditionat. O viata bazata pe invatare disciplinata te va conduce spre realizari benefice. Autodisciplina se poate face prin practica. Astfel, rezistentele pe care le ai impotriva acestor emotii te vor face mai bine disciplinat. Cu cat iti vei lasa ca emotiile sa iti controleze deciziile cu atat mai slab vei fi la acest capitol.

Vei ajunge la timp, cand prietenii tai nu s-ar fi asteaptat sa o faci vreodata, ei stiau ca mereu ai fost un intarziat icurabil, dar orice viciu, chiar si lenea poate fi depasita prin autodisciplina. Ora matinala va deveni un lucru noramal, chiar daca nu credeai vreodata. Intalnirile programate vor face parte din programul tau de zi cu zi. Vei observa cum toate se vor asez la locul lor, iar modul haotic de viata va disparea. O zi in care toate ti-au iesit asa cum ti-ai propus, este o zi perfecta, prin care vei aduce plus valoare timpului tau. Sfarsitul saptamanii va fi unul care iti va aduce satisfactii si urmatorul plan va deveni din ce in ce mai bine gandit. 

Disciplina liber consimtita te va face sa vrei mai mult pe zi ce trece, o cariera, un job bun si un vis realizat. Prin vointa de fier vei obtine libertatea, muncind mult. Multi oameni amana unele obiective pe care si le-au propus. Ei cred ca nu pot lucra sau nu sunt productivi, deoarece nu se afla in starea de spirit necesara sau nu este momentul potrivit. Aceste scuze nu sunt altceva decat lipsa de autodisciplina.

Din punct de vedre matematic, autodisciplina poate fi reprezenta ca un grafic al functie exponentiale. Elementele cele mai importante pentru a defini aceasta functie sunt: vointa si munca, care vor tinde mereu catre realizari, odata cu cresterea efortului.

Toate acestea lucruri le poti realiza, imediat dupa ce ai inceput sa faci schimbari in activitati, ritmul de lucru si aprofundarea in detaliu si incepi sa simti cum accelerareaza ideile pe care le-ai aplicat.

Dezvolta-ti o autodisciplina puternica pentru a fi productiv chiar si in cele mai rele zile si astfel iti poti indeplini toate obiectivele pe care ti le-ai propus.Nu ezita sa continui cand esti cel mai aproape sa-ti atingi obiectivele, incearca sa te indrepti catre ce ti-ai propus, indiferent de parearea celor din jur. Autodisciplina va fi punctul de plecare al liebertatii mintii tale si al cunoasterii.


Didu Mihaela

Marketing online