19 May 2016

Servicii IT in 2016

Orice afacere ramane in picioare, cat timp raspundem provocarilor. Adaparea este o conditie obligatorie, intrucat schimbarea se traduce in cerinte IT tot mai mari pentru business. Deciziile strategice si rapide te pot indrepta spre perfomanta ideilor pe care le poti aplicam si ca urmare, numarul consumatorilor potentiali va creste. Principalul domeniu de activitate este sa-ti stabilesti punctele spre care trebuie sa tintesti. In acest context, IT-ul joaca un rol principal si necesar oricarui domeniu de activitate.

Conform evolutiei in online,  Sigma Life IT se ocupa sa creeze: site-uri, strategii de marketing, seo, platforme si magazine online. Provocarea a fost sa testam fiecare idee pentru a colabora eficient cu toti clientii nostri, contribuind si la invatarea si intelegerea limbajului folosit in discutii pentru a le explica fiecare tehnica pe care o aplicam, pe inteles.

In prezent, asistam la dezvoltarea avansata a unei generatii care cauta vinde, cumpara, invata pe internet. Evolutia se poate observa ca a aparut chiar si in companiile de dimenisiune mai mica, daca pana acum doar cele foarte mari se foloseau de acest instrument. IT-ul asigura elemenul esential in ascensiune si devine mecanismul principal al functionarii fiecarei firme de pe piata.

Cei care au stiut sa lanseze idei creative in mediul online au evoluat, extinzandu-se semnificativ. In 2016, tot mai multe companii si-au indreptat tintele catre servicii de IT. Realizarea aplicatiilor pentru mobile sunt intr-o continua crestere. Daca pana acum companiile de software dezvoltau foarte mult aplicatii pentru computer, acum atentia s-a indreptat catre activitatile de pe mobile. Crearea unui site care este accesibil pe mobile, precum si lansarea aplicatiilor este un plus pentru o companie care livreaza mancare,un magazin online, restaurant, hotel, servicii, absolut orice.

Dupa activitatea intensa pe care am avut-o in colaborarea cu clientii nostri anul acesta, am realizat o analiza a directiilor pe care pun accent companiile, in ceea ce priveste IT-ul :

1. Optimizarea si eficienta costurilor

In conditiile in care o firma de IT iti va promova afacerea in mediul online, plasand-o in top-ul cautarilor si implementand idei creative, brand-ul tau va fi in mintea oamenilor. Daca pana acum promovarea esentiala in marketing era sa ti cont de parerea oamenilor spusa despre produsul tau. Atunci cand ai achizitionat un TV, de exemplu si  te-ai dus sa-o povestesti si colegului tau de servici despre cat de tare se vede si ce sunet clar are, iar el s-a dus si si-a cumparat aceasi  acelasi TV, un inceput de promovare care s-a extins, in mediul online, si acum le gasim in social media sub denumirea de testimoniale/opinii. Consumatorii pun accent pe recomadarile prietenilor si opiniile lor. Mentinerea unei activitati constante pe retele de socializare va ajuta la promovarea produsului/ serviciului pe care il produce o companie. Acordarea asistentie si educarea clinetului va aduce, de altfel, plus valoare furnizorior de IT.

2. Dedicarea creste perfomanta serviciilor de IT

Managerii unei companii au timpul limitat pentru a analiza solutiilor de IT eficiente business-ului pe care il conduc. Furnizorii de IT, care sa le ofere idei de aplicare adecvate, implementand, tot odata intr-un timp relativ scurt, pentru a tine sub control concurenta pe piata specifica domeniului de activiate. Auditul online facut de firma noastra, de exemplu este explicat in termeni simpli si pe intelesul clientilor. Deciziile si strategiile aplicate vor conduce compania cu care lucram  spre vanzari eficente.

3. Libertatea de testare a strategiilor

Conform metodologiei The Lean Start-up, foarte multe companii care au aplicat-o si-au crescut profitabilitatea si au scazut efortul si pierderile generate de timpi pierduti. Principiile acestei metodologii presupun sa lucrezi impreuna cu clientii la serviciul sau produsul pe care vrei sa-l lansezi si sa validezi nevoile si dorintele acestora, prin livrarea, de cele mai multe ori contra cost, a unei solutii care nu este inca 100% completa, insa care este imbunatatita incremental si rapid pe baza feedback-ului primit. Firma nostra aplica in colaborarea cu diferiti parteni testarea ideilor si aplicarea intr-un mod rapid. Un produs poate fi imbunatatit continuu, esential este cat de repede ajunge pe piata. Realizarea unui site este fundatia, dar activitatea si implentarea de noi functionalitati sau promovarea, de la caz la caz , in functie de domeniul de activitate, toate acestea vor mentine afacerea ta pe piata.

Servicii de IT personalizate

Fiecare companie are o directie de business proprie si strategii de a ajunge la publicul tinta. si fiecare client are obiective diferite. Este necesar ca o firma de IT sa cunoasaca aspectele si informatiile necesare despre mediul de activitate a companiilor cu care colaboreaza.

Tendintele in mediul online avanseaza cu fiecare click/ pe zi, piata este intr-o continua ascensiune, iar brand-urile care isi fac prezenta in mediul online foarte bine vor atragere  clienti catre produsul/serviciul oferit. Orice schimbare facuta la timp poate mentine o crestere a vanzarilor si o mai buna promovare in activitatea unei companii.


Didu Mihaela

Marketing online